Timrapportering, deltid och sjukskrivningar, hur påverkar det dina medarbetares löner och hur kan du se till att allt blir rätt? Som företagare med anställda är det mycket att tänka på. Du ska inte bara koncentrera dig på affären, utan också vara en bra chef, arbetsleda och se till att dina medarbetare utvecklas, trivs och stannar kvar.

En av de saker som många upplever som krångligt är löner. Och det är ju inte så konstigt. Löneutbetalningarna är ett stort ansvar och något av det viktigaste i ett företag – att se till att rätt lön betalas ut till rätt person i rätt tid. Som företagare är du också skyldig att rapportera lönestatistik till SCB och andra instanser, så det är viktigt att ha ordentlig koll.

Men självklara saker som timrapportering, deltider och semestrar kan bli ganska knepigt. Hur gör man till exempel om någon är sjuk eller är tjänstledig på deltid? Du kanske funderar på när det kan vara förmånligt att löneväxla till exempel mot pension? Eller på hur löneförmåner som tjänstebil, sjukvårdsförsäkring eller kostförmån t ex Rikskort, redovisas och när ska de beskattas?

Lönefrågor handlar om så mycket mer än att bara betala ut lön. Hos LR har vi konsulter som kan allt om lönefrågor och de hjälper dig gärna att göra rätt från början. Kontakta ditt lokala LR kontor så berättar vi hur vi kan hjälpa dig.